Enter your keyword

Oat Rim – натурален сапун с овес и овесено мляко

Oat Rim – натурален сапун с овес и овесено мляко

Сапун с пръстен/обков или т.н. ‘Rimmed soap’ technique винаги е била много интересна за мен. А да съчетаеш изкусна техника с перфектно съдържание си е направо предизвикателство.

В това сапунче има 10% неосапунени мазнини като – зехтин, кокос, палма, сурово какаово масло и т.н. Овесеното мляко и овесената каша, които го обогатяват се приготвят предварително. Овесени ядки се киснат м/у 20 мин. и 2-3 часа (максимум 12 часа). За това време те абсорбират водата в която са се киснали. Долива се нова, чиста вода в съотношение 1:3 в полза на водата. Сместа се пасира и се прецежда. Получава се чисто растително мляко и овесена каша, отделно.

Никога не изхвърлям овесена каша. Тази част от нея, която не влиза в сапуна използвам като ексфолиант за лице. Заради зърнестата ѝ структура, тя има свойството да абсорбира и отстранява повърхностни замърсявания. Така бета-глюканите, влизащи в състава на овеса проникват в дълбочина и подобряват състоянието на сухата кожа. Подобряват нейните регенеративни свойства. Това ме накара освен овесеното мляко, да намеря начин да включа и овесената каша в тази рецепта за сапун.

В този натурален сапун с овес и овесено мляко участва и една от любимите ми Етерични бленди – микс от розмарин, бергамот и намек на тамян. Уникална е, лека и деликатна носеща усещане за чистота.

Ако никога до сега не сте приготвяли сами сапун у дома, а имета желание, препоръчвам темата Въведение в сапунотворчеството – оборудване – суровини.

Страхотна рецепта за Лавандулови кексчета съм подготвила както за начинаещи, така и за по-напреднали.

Бъдете здрави, красиви и различни! Не се страхувайте да експериментирате!
Aida – Краси

Сапуните и СПА благинките, са нещо което създавам с много страст и внимание към детайла. Носят дъх на етерични малса и екзотични аромати, преплетени в изцяло натурални растителни масла, соли, билки, минерални пигменти... Разходете се в сапуненото ми ателие AidaSoap и се отдайте на изкушенията!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *