Enter your keyword

Как се прави пухкаво Манго масло за тяло

Как се прави пухкаво Манго масло за тяло

Да си приготвиш сам Боди бътър (Body butter) е страхотно преживяване. Резултатът е чист и пухкав крем за тяло, който с гордост можеш да наречеш СВОЙ!

Пухкавото масло за тяло или т.н. Боду бътър е крем, съставен само и изключително от масла. В него не присъства водата, както в повечето лосиони и в следствие на това не се изисква добавяне на консервант. В продукти в които се добавя вода или имат досег с вода е задължително добавяне на консервант, за да се спре развитието на бактерии, плесен и т.н.

Тъй като се сътои само от масла, консистенцията на Пухкавото масло за тяло е по-мазна, нужно е по-дълго време да се абсорбира от кожата. Точно заради това е от голямо значение какви масла ще подберете за рецептата си. Известни масла, които оставят по “сухо” усещане върху кожата са Манго маслото и маслото от Жожоба. Именно това е причината да ги включа в Mango Body Butter.

При приготвянето също е важно отношението между твърди и течни масла. Резултатът трябва де е кремообразна смес с консистенция на разбити белтъци, пухкав крем и ако сте се справили правилно, тази консистенция трябва да остане такава и при стайна темп. .

Твърдите ми масла в рецептите варират между 85%-75%, което означава, че Течните са 15%-25%. Разбира се зависи и от свойствата на конкретните масла, които са включени в рецептата, например Какаово масло дава по твърда консистенция, докато маслото от Ший се топи лесно при допир.

Насладете се на ВИДЕОТО, надявам се ще ви накара и вие да опитате да си приготвите Боди бътър.

Използвайте въображението си! Не се страхувайте да експериментирате!
Бъдете здрави, красиви и различни!
Aida – Краси

Сапуните и СПА благинките, са нещо което създавам с много страст и внимание към детайла. Носят дъх на етерични малса и екзотични аромати, преплетени в изцяло натурални растителни масла, соли, билки, минерални пигменти... Разходете се в сапуненото ми ателие AidaSoap и се отдайте на изкушенията!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *