Enter your keyword

Taiwan Magic – натурален сапун БЕЗ Палмово масло – ‘slow tracing’ рецепта

Taiwan Magic – натурален сапун БЕЗ Палмово масло – ‘slow tracing’ рецепта

Винаги съм предпочитала да работя с флуидна сапунена смес, такава, която се излива и създава уникална текстура на готовия сапун. Още повече – за някои по-сложни сапунени техники тази флуидност е задължителна.

За да имаме достатъчно време да направим определен дизайн, да излеем сапунената смес по определн начин (soap swirl technique) и сапунът ни да изглежда по определен начин е необходимо да имаме пълен контрол над СЛЕДИТЕ!

САПУНЕНИ СЛЕДИ описват търсената гъстотата на сапунената смес, след която тя може да се излее в калъпа. Следите се получават след като смесим маслата със содата (NaOH) и разбъркаме с пасатора. Пръските, които пасатора/шпатулата оставя на повърхността на сместа са нашите следи!

Сапунените следи може да останат дълго време тънки или средно тънки, т.е. сапуненaта смес не се сгъстява бързо. Обикновено такива сапунени рецепти се наричат бавно движещи (slow moving/tracing soap recipe).

Освен от температурата, разбъркването, количеството вода в рецептата и разбира се добавките (глини, аромат и др.) сапунените следи зависят изключително много от маслата в нашата рецепта! Нормално е съдържанието на повече течни масла в рецептата да доведе до по-бавно движеща се рецепта или с други думи, такава, която да ни даде достатъчно време за работа. Тук обаче идва въпросът за баланса между твърди и течни масла в рецептата или как да постигнем страхотен дизайн и в същото време сапунът да е траен под душа.

Доста експерименти и време ми струваше да постигна този баланс. В някои от случаите СЛЕДИТЕ бяха страхотни, изливането ‘приказка’ НО сапунът беше доста мек и нетраен под душа. В други – не достигах до крайния резултат като техника на изливане заради САПУНЕНИТЕ СЛЕДИ, които твърде бързо ставаха от емулсия/много тънки на гъсти.

Мисля с тази РЕЦЕПТА постигнах желания резултат – сложна техника, страхотен дизайн съчетан с твърд и траен сапун след узряване!

 

Вижте как приготвям ‘Taiwan Magic’ сапун БЕЗ Палмово масло! Техниката се нарича ‘Circling Taiwan’ swirl и е една от тези, които изискват бавно движеща сапунена рецепта – slow moving/tracing soap recipe.

А ако съм ви вдъхновила и вие да опитате ТУК може да намерите точната Рецепта, съставки в грамове, тънкости за луксозна визия и още…

Благодаря Ви, че се спряхте и отделихте внимание на моето сапунено приключение!

Насладете се на видеото, бъдете критични и не се притеснявайте да коментирате, питате и харесвате ;).

Бъдете здрави, красиви и различни! Не се страхувайте да експериментирате!
Aida – Краси

Сапуните и СПА благинките, са нещо което създавам с много страст и внимание към детайла. Носят дъх на етерични малса и екзотични аромати, преплетени в изцяло натурални растителни масла, соли, билки, минерални пигменти... Разходете се в сапуненото ми ателие AidaSoap и се отдайте на изкушенията!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *