Enter your keyword

ШИЙ КАРИТЕ МАСЛО нерафинирано – Shea butter unrefined

Sold

ШИЙ КАРИТЕ МАСЛО нерафинирано – Shea butter unrefined

10.10лв.73.30лв.

Best before: 31/08/2024


N/A Изчерпан Няма . , , , .

Описание

Ший карите масло – сурово, нерафинирано с характерен цвят и аромат.* Перфектно за обогатяване на домашните рецепти за сапун с подхранващи и овлажняващи свойства (conditioning). Нерафинираното масло от Ший карите съдържа по-голям процент неосапуняеми компоненти, които ще превърнат домашните ви сапуни в комплимент за кожата.

Маслото от Ший (Шия) или Карите маслото се извлича от ядката на плода на Африканското дърво Мангифолиа (Mangifolia tree). То не може да се култивира и расте само в естествената си дива среда в Западна и Централна Африка. Има изключително икономическо значение за районите, където расте и  за местните женски общонсти, които са ангажирани с добива и преработката му.

Подходящо е за твърди  (Студен и Топъл процес) и течни сапуни. Много подходящо и бих казала задължително за рецепти за сапун без Палмово масло! Повече информация за това как може да се замени Палмовото масло в рецепта за домашен сапун може да откриете в Темата – Как сами да формулираме рецепта за сапун. Мастни киселини.

Подходящо за влагане и в друга домашна козметика заради отличните му абсорбиращи свойства, отличен натурален емолиент, който спомага възстановяването еластичността на кожата. Богато на Вит. А, Е и F. Популярно масажно масло и продукт за много анти-ейдж (anti-aging) продукти. Перфектно масло за всякакви домашни козметики като: балсам за устни, лосион, крем, мус за тяло (Body butter), продукти за коса.

* Ароматът и цветът на нерафинираното масло от Ший не оказват влияние на цвета/аромата на сапуни (Стиден/Топъл метод). При бяла козметика е възможно крайния резултат да се повлияе.

Рецепти

Taiwan Magic – натурален сапун БЕЗ Палмово масло – Как да си го приготвим у дома

Rose soap – натурален сапун с етерични масла и рози – Как да си го приготвим БЕЗ ПАЛМОВО МАСЛО

Допълнителна информация

Съхранение

на хладно и без пряка слънчева светлина, плътно затворено

Съдържание/INCI

Name: Butyrospermum Parkii Butter

Произход

Холандия