Enter your keyword

Натриев лактат, течен 60% – Sodium lactate

Натриев лактат, течен 60% – Sodium lactate

4.06лв.15.30лв.

Натриев лактат за сапуни (течни, твърди Студен/Топъл процес), кремове и лосиони


Описание

Натриевият лактат е сол на млечната киселина, която се добива чрез ферментация на захари от зърнени, житни култури и цвекло. Тялото ни също произвежда натриев лактат, като естествен овлажняващ фактор и така възпрепятства загубата на влага в горния слой на епидермиса.

Чудесна добавка, която намира широко приложение не само в хранително-вкусовата промишленост (консервант), а и в козметиката. В кремове и лосиони се използва като средство, което привлича влагата към кожата (humectant), важен фактор за поддържане на здравословно pH и киселинната бариера на кожата. Може да замени Глицерина във вашите формули, като по-лека, не толкова ‘лепкава’ съставка.

В течните сапуни улеснява разтварянето на сапунената паста и разреждането на сапуна.

В твърдите сапуни Топъл процес улеснява изливането и запазва флуидността на сапуна, за по-лесно изливане в калъпа.
В твърдите сапуни Студен процес – ускорява, втърдяването на сапунa в калъпа, подобрява разпенването. Много добра добавка в сапуни Студен процес, тъй като по-време на разбота, запазва сапунената смес една идея по-дълго течна, тънки СЛЕДИ, което позволяв изпълнението и на по-сложни САПУНЕНИ ТЕХНИКИ (soap swirl).

Употреба*

Сапуни (твърди Студен/Топъл процес) – 1% – 2% в студения р-р на NaOH, прибл. ( 1 – 2 ч.л. на 500 гр. масла).
Течен сапун – 3% от паста+вода, във водата за разреждане.
Кремове, лосиони – 0,5% – 5% във водната фаза

Рецепта

Taiwan Magic – натурален сапун БЕЗ Палмово масло – Как да си го приготвим

Допълнителна информация

Съхранение

Плътно затворен!

Съдържание INCI

Sodium Lactate

Произход

Франция