Enter your keyword

FAIRY BALLS – домашен сапун с мляко и активен въглен

FAIRY BALLS – домашен сапун с мляко и активен въглен

‘Fairy Balls’ е изработен чрез две много популярни и лесни за прилагане сапунени техники – ITPS (In-The-Pot-Swirl) т.н. ‘Разбъркване в каната’ и Embedded soap technique, което на практика означава ‘Вграден сапун’.

Тънкости – Tips&Tricks

Активния въглен се разтваря в течно масло (зехтин, бадемово или слънчогледово масло), а не във вода. Така не се абсорбира бързо от водата и не сгъстява сапунената смес. Разбива се най-добре с фрапе-миксер, за да не останат бучки!

Млякото в сапуна – използвам мляко на прах, което предварително разтварям във вода. Причината е да избегна пожълтяването и бързото сгъстяване на сапунената смес – гарантирани ефекти при влагане на прясно мляко.

INTPS – Разбъркване в каната  – Много е важно при смесването, сапунените смеси да са достатъчно течни, за да се ‘лее’ сапунът, но в същото време не толкова течни, че цветовете да се смесят. На професионален сапунен език консистенцията е ‘middle thin trace’ или ‘средно тънки/слаби следи’.

Embedded soap technique – Не бих казала, че тук има много за обясняване, но това за което се сещам и в частност за тази рецепта е: ако се налага да се изчаква преди поставянето на топченцата, зашото ако основната сапунена смес е твърде рядка те ще потънат и всички ще се окажат на дъното на молда вместо да се ‘реят’ из сапуна. Тази техника е изключително подходяща ако имате малки сапунени остатъци от други проекти, които самостоятелно биха били трудни за използване. Получават се страхотни бутикови сапунчета, създадени специално за вас!

И двете техники са едни от най лесните за прилагане и дават невероятни резултати – великолепен домашен сапун, благотворен за кожата, наслада за очите и перфектен подарък.

Ако искате да разберете повече за домашните сапуни и все още се чудите откъде да започнете – всички Теми от секция НАЧИНАЩИ са част от онлайн курс, от който може да се научите как да Ароматизирате и оцветявате сапуна; да направите Лесна-та рецепта за домашен сапун; Как да работите със Сапунен калкулатор и МОДИФИЦИРАТЕ една рецепта според вашите нужди.

Бъдете здрави, красиви и различни! Не се страхувайте да експериментирате!
Aida – Краси

Сапуните и СПА благинките, са нещо което създавам с много страст и внимание към детайла. Носят дъх на етерични малса и екзотични аромати, преплетени в изцяло натурални растителни масла, соли, билки, минерални пигменти... Разходете се в сапуненото ми ателие AidaSoap и се отдайте на изкушенията!

Коментари (2)

 1. Така ми се иска да започна да правя сапунчета , а толкова трудно ми се вижда 🙁

  Анита
  юни 6, 2018 Отговор
  • Не е толкова трудно Анита :-). Има основни неща, които трябва да се знаят преди да направите първия си сапун. Особено внимателна трябва да сте при работата със содата (NaOH). Винаги съм твърдяла, че да правиш сапун е също толкова опасно, колкото да шофираш! Трябва да си достатъчно информиран, да знаеш правилата и да действаш с доза предпазливост. !

   Пишете ми какво ви притеснява, винаги съм готова да помогна! – krasi@aidasoap.com

   Красимира Ненчева
   юни 7, 2018 Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *